FAQ
Veelgestelde vragen over Vignerons du Terroir


Algemene vragen

 • Is er een minimumleeftijd voor Vignerons du Terroir?
  Vignerons du Terroir hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Dit in verband met de wettelijke leeftijd voor het consumeren van alcohol.
 • Wanneer start de kaartverkoop voor Vignerons du Terroir?
  Wil je toegang tot de voorverkoop? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via deze link. Je ontvangt dan op donderdag 10 september een mail van ons. De dag dat de kaartverkoop van start gaat.
 • Wat mag ik verwachten van de proeverij?
  Eindelijk weer een proeverij waar je verschillende champagnes van de kleinere champagnehuizen kunt ontdekken. We hopen dat je net zoveel zin hebt in deze proeverij als wij.
 • Zijn de grote merken ook vertegenwoordigd?
  De beurs van "Vigneron du Terroir" is speciaal opgezet om de kleinere, kwalitatieve vignerons in de spotlight te zetten. De grootste merken zijn daarom niet aanwezig. Online vind je begin oktober het proefboekje met de champagnes die de vijf importeurs laten proeven. Omdat het een bijzondere tijd is, hebben we natuurlijk de nodige maatregelen genomen. Zo kan iedereen met een gerust hart naar deze proeverij komen. Oefen thuis alvast het proefritueel met mondkapje (tijdens het proeven af, na het proeven om). Dan is de proeverij voor iedereen een kleine stap naar het normale leven.
 • Welke importeurs zijn er aanwezig?
  Onze deelnemers vind je op deze pagina. De importeurs die bij Vignerons du Terroir aanwezig zijn, zijn Champagne Moutardier, Dis Donc, Le Vineur, de Wijntherapeut en L'Atelier du Champagne.
 • Welke champagnehuizen zijn er vertegenwoordigd op de VDT?
  Je vindt alle champagnehuizen in het proefboekje. Die is vanaf begin oktober te downloaden via onze website.
 • Waar vind ik het proefboekje?
  Deze kun je vanaf begin oktober downloaden via onze website.

Tickets

 • Wat kost een kaartje? 
  Een kaartje kost in de voorverkoop € 7,50 voor professionals (overdag) en € 34,75 voor wijnliefhebbers (avond).
 • Waar kan ik kaartjes kopen?
  Kaartjes kun je kopen via de website van Eventbrite. Voor professionals klik hier, voor wijnliefhebbers klik hier. Na aankoop ontvang je een mail met daarin de gegevens. Zorg dat je deze mail uitgeprint of op je telefoon bij hebt als je naar Vignerons du Terroir komt.
 • Kan ik meerdere tickets kopen?
  Met Vignerons du Terroir willen wij zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met de champagnehuizen. Maar omdat dit de eerste champagneproeverij is tijdens COVID-19, hopen wij een divers publiek te ontvangen voor onze importeurs.  Daarom vragen wij je om met maximaal 2 personen van hetzelfde bedrijf naar deze proeverij te komen.
 • Is het verplicht dat ik vooraf een kaartje koop?
  Professionals moeten vooraf een gepersonaliseerd ticket kopen via Eventbrite. Daarmee is een plek op de proeverij gegarandeerd. Door de financiële bijdrage kunnen we het mogelijk maken dat de proeverij coronaproof is. Wijnliefhebbers kunnen – mits er nog kaarten beschikbaar zijn – ook aan de deur hun ticket kopen. Deze kost dan €39,75.
 • Wat zijn de tijden?
  De proeverij is opgedeeld in shifts om zo iedereen de kans te geven Vignerons du Terroir bij te wonen en te voorkomen dat het te druk wordt. Afhankelijk van de beschikbare tickets kun je zelf een tijdslot kiezen.

  Professionals:
  - Sessie 1: 11:00 - 13:00 uur
  - Sessie 2: 13:00 - 15:00 uur
  - Sessie 3: 15:00 - 18:00 uur


  Wijnliefhebbers:
  - 19:30 - 21:30 uur
 • Hoeveel plaatsen zijn er per tijdslot beschikbaar?
  Er is plaats voor maximaal 30 bezoekers tegelijk op de locatie. Voor ieder tijdslot is er een andere kleur polsband. Aan het einde van het tijdslot is het verplicht om de locatie te verlaten, zodat er ruimte is voor de volgende groep.
 • Is er genoeg tijd om alles te proeven binnen de tijdslots in de sessies?
  In totaal kun je op Vignerons du Terroir ongeveer 45 champagnes proeven. Het is aan jou hoe lang je de tijd neemt om elke champagne te proeven. Mocht de stijl van de importeur bevallen, dan kun je je altijd opgeven voor een overzichtsproeverij van die importeur.
 • Krijg ik mijn geld terug als de proeverij wordt verplaatst?
  Mochten wij onverhoopt het evenement moeten afgelasten, dan blijft het ticket geldig voor de eerstvolgende champagneproeverij die wij organiseren.
 • Ik heb mijn tickets gepersonaliseerd maar wil een naam op het ticket wijzigen. Kan dat?
  Naamswijzigingen kunnen per mail worden doorgegeven. De administratiekosten hiervoor zijn €2,50 per ticket. Naamswijzigingen kunnen tot zondag 25 oktober 11.00 uur worden doorgegeven.
 • Ik kan niet bij het event aanwezig zijn, kan ik mijn tickets doorverkopen?
  Het is niet mogelijk om je ticket digitaal te verkopen. Wel kun je je ticket overdragen aan iemand anders door een naamswijziging door te geven. Dit kost €2,50 per ticket en kan tot 24 uur voor aanvang van de proeverij.

Praktische informatie

 • Waar vindt de proeverij plaats?
  Vignerons du Terroir is dit jaar te gast bij wijn- en eetbar Most. Je vindt Most aan het Brusselplein 191 in Utrecht.
 • Waar kan ik parkeren?
  Je kunt parkeren in parkeergarage Brusselplein. Hier parkeer je de eerste 2 uur gratis.
 • Ik kom met het OV, waar kan ik het best uitstappen?
  Neem de bus of trein naar station Leidsche Rijn. Vanaf daar is het maar 2 minuten lopen naar Most. 

Coronamaatregelen

 • Is een mondmasker verplicht?
  Ja, alle bezoekers en deelnemers zijn verplicht om vanaf het moment van entree, tijdens verplaatsingen en buiten het proeven om een mondmasker te dragen. Standhouders dragen ook een hoofd- of mondmasker wanneer ze op veilige afstand uitleg geven over de champagnes. Mondkapjes moet je zelf meenemen.
 • Hoe kan ik dan toch wijn proeven?
  Proeven met een mondkapje is niet mogelijk. Daarom kun je voor het proeven van champagne het mondkapje verplaatsen naar je voorhoofd of aan één oor laten hangen. We raden het af om het kapje onder je kin te laten hangen ivm het uitspugen van de wijn. Iedere bezoeker ontvangt een eigen spiton. Is de spiton vol? Gooi hem dan weg en vraag een nieuwe aan de organisatie. De proefglazen worden gepersonaliseerd met jouw naam, zodat je altijd het goede glas hebt. Houd deze dus ook bij je.
 • Hoe weten jullie of ik gezond ben?
  Net als in de horeca geef je jouw gegevens door wanneer je een ticket koopt. Bij (lichte) klachten blijf je thuis. Voor binnenkomst stellen wij je ook een aantal vragen over je gezondheid.
 • Kan ik voldoende afstand bewaren?
  De organisatie doet er alles aan om de 1,5 meter afstand te waarborgen. Toch is het voor deelnemers en bezoekers verplicht om een mondmasker te dragen. Gezondheid gaat immers voor alles.
 • Hoe kan ik mijn gezondheid waarborgen?
  Ben er zeker van dat je gezond bent en geen klachten of lichte aanwijzingen hebt zoals verkoudheid. Als iedereen zich hieraan houdt en zo collegiaal is om zich aan deze regels te houden, is de proeverij veilig.
 • Wat kan ik doen om de proeverij veilig bij te wonen? 
  Kom alleen als je gezond bent en neem je persoonlijke mondkapje van thuis mee. Neem jouw persoonlijke mondkapje mee van thuis. Oefen thuis alvast hoe je makkelijk wijn proeft en uitspuugt met het mondkapje binnen handbereik. Plaats voordat je iets vraagt of jij je verplaatst eerst het mondkapje terug over je mond en neus.
 • Mag ik vrij rondlopen op de proeverij?
  In het proefboekje kun je vooraf uitzoeken welke champagnes je graag wilt proeven. Probeer het ’contact’ met anderen tot het minimum te beperken. 
 • Mag ik komen proeven als ik pas terug ben van vakantie?
  Ja, mits je er zeker van bent dat je gezond bent en geen gezondheidsklachten hebt of kunt krijgen binnen twee dagen na de proeverij. Ben je in een oranje of rood gebied geweest? Dan is het niet toegestaan de proeverij te bezoeken.

Vignerons du Terroir
Editie 2020