FAQ
Veelgestelde vragen over Vignerons du Terroir

Algemene vragen

 • Wanneer en waar is Vignerons du Terroir?
  De derde editie van Vignerons du Terroir is zondag 1 oktober 2022 bij het ConcertLab in Utrecht. Je vindt het ConcertLab in Gasthuis Leeuwenbergh (Servaasbolwerk 1a).

 • Wat is de minimumleeftijd voor Vignerons du Terroir?
  Vignerons du Terroir hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar. Dit in verband met de wettelijke leeftijd voor het consumeren van alcohol.

 • Wanneer start de kaartverkoop?
  Wijn- en horecaprofessionals kunnen zich hier registreren voor een bezoek overdag van 11.00 tot 16.00 uur. Consumenten en wijnliefhebbers zijn overdag van 15.00 tot 19.00 uur welkom en kunnen hier hun ticket bestellen.

 • Wat mag ik verwachten van de proeverij?
  Verschillende Nederlandse importeurs die samen meer dan vijftig champagnes, Coteaux Champenois en Ratafias laten proeven. Allemaal van vignerons (kleine wijnmakers). Ontdek de kracht, kwaliteit en smaken van vignerons.

 • Zijn de grote merken ook vertegenwoordigd?
  De beurs van 'Vigneron du Terroir' is speciaal opgezet om de kleinere, kwalitatieve vignerons in de spotlight te zetten. De grootste merken zijn daarom niet aanwezig.

 • Welke importeurs zijn er aanwezig?
  Bij deze editie zijn in ieder geval Dis Donc Champagne, Champagne Moutardier Nederland, Champagne Source, Halfes, Meer Bubbels, Mrs. Champagne, Pierre Ache, Puike Wijnen, Tasty Sparkling aanwezig. We zijn nog in gesprek met meer importeurs. Lees hier meer over de importeurs. Heb jij een importbedrijf voor champagnes en wil je deelnemen aan Vignerons du Terroir? Neem contact op per mail.

 • Welke champagnehuizen zijn er vertegenwoordigd op de VDT?
  Van welke champagnehuizen er wijn te proeven is, wordt gedeeld in het proefboekje. Deze is minstens twee weken vóór de proeverij beschikbaar via deze pagina.

Tickets

 • Wat kost een kaartje? 
  Professionals kunnen zich gratis registeren voor deze proeverij. In de voorverkoop kosten kaartjes voor consumenten € 39,75. Bestel ze hier.
 • Waar kan ik kaartjes kopen?
  Via onze pagina op Eventbrite. Na aankoop ontvang je een mail met daarin de gegevens. Zorg dat je deze mail uitgeprint of op je telefoon bij hebt als je naar Vignerons du Terroir komt.
 • Is het verplicht dat ik vooraf een kaartje koop?
  In verband met de beschikbaarheid is het aan te raden om vooraf een gepersonaliseerd ticket te kopen via Eventbrite. Als er nog plekken beschikbaar zijn, is het mogelijk om aan de deur een kaartje te kopen.
 • Wat zijn de tijden?
  Er zijn twee sessies: een voor horeca- en wijnprofessionals en een voor wijnliefhebbers.

  Professionals:
  11:00 - 16:00 uur

  Wijnliefhebbers:
  15:00 - 19:00 uur
 • Is er genoeg tijd om alles te proeven?
  In totaal kun je op Vignerons du Terroir meer dan 50 champagnes, ratafia's en Coteaux Champenois proeven. Het is aan jou hoe lang je de tijd neemt om elke champagne te proeven. Mocht de stijl van de importeur bevallen, dan kun je je altijd opgeven voor een overzichtsproeverij van die importeur.
 • Krijg ik mijn geld terug als de proeverij wordt verplaatst?
  Mochten wij onverhoopt het evenement moeten afgelasten, dan blijft het ticket geldig voor de eerstvolgende champagneproeverij die wij organiseren.
 • Ik heb mijn tickets gepersonaliseerd maar wil een naam op het ticket wijzigen. Kan dat?
  Naamswijzigingen kunnen per mail worden doorgegeven. De administratiekosten hiervoor zijn €2,50 per ticket. Naamswijzigingen kunnen tot 24 uur vóór de proeverij worden doorgegeven.
 • Ik kan niet bij het event aanwezig zijn, kan ik mijn tickets doorverkopen?
  Het is niet mogelijk om je ticket digitaal te verkopen. Wel kun je je ticket overdragen aan iemand anders door een naamswijziging door te geven. Dit kost €2,50 per ticket en kan tot 24 uur voor aanvang van de proeverij.

Praktische informatie

 • Waar vindt de proeverij plaats?
  Vignerons du Terroir vindt plaats bij het ConcertLab in Gasthuis Leeuwenbergh (Servaasbolwerk 1a in Utrecht).
 • Waar kan ik parkeren?
  De dichtstbijzijnde parkeergarage Kruisstraat ligt achter de Stadsschouwburg. Vanaf daar is het ongeveer 10 minuten lopen naar Leeuwenbergh. Je kunt de auto ook rondom de singel en in de binnenstad parkeren, maar plekken zijn schaars.
 • Ik kom met het OV, waar kan ik het best uitstappen?
  Pak de trein naar Utrecht Centraal. Vanaf daar kun je lopend of met de bus naar het ConcertLab.

  Lopen (20 minuten)
  Loop vanaf het Centraal Station naar Hoog Catharijne en neem de uitgang bij het Godebaldkwartier. Volg vanaf daar de borden van de museumkwartierroute. Je loopt richting Domtoren en gaat na de Domtoren rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Ga linksaf de Zuilenstraat in  en loop deze straat uit. Steek de Nieuwegracht over de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat aan de rechterkant is het ConcertLab.

  Bus (15 minuten)

  Neem u Stadsbus 2 richting CS – Museumkwartier VV en stap uit bij halte 
  Universiteitsmuseum Utrecht. Vanaf hier is het nog vijf minuten lopen: ga richting de Domtoren en sla rechtsaf bij de Zuilenstraat. Aan het einde van de straat steek je de Nieuwegracht over de Schalwijkstraat in. Aan het einde van deze straat aan de rechterkant is het ConcertLab.
Vignerons du Terroir
Proef de kracht van kleine champagneboeren